Den dětí opět zaplnil turnovský park

Den dětí opět zaplnil turnovský park

Rekordní počet stanovišť a atrakcí spolu s krásným počasím přilákal do parku kolem 2000 návštěvníků. Počet turnovských spolků, oddílů a organizací, které prezentovali veřejnosti celoroční práci s mládeží se vyšplhal na 19 !  Děkujeme všem zúčastněným.

  V sobotu 8. června ožil turnovský park již po páté Dětským dnem s Ponorkou. Během celého odpoledne tak na děti čekalo přes třicet stanovišť v podobě skákacích atrakcí a sportovních či výtvarných ukázek. Celé odpoledne pak děti zakončily v záplavách pěny, kterou připravil turnovský hasičský sbor. Svoji činnost letos představilo 19 turnovských spolků a organizací, které tak společně dokázaly, že děti mají v Turnově možnost vybrat si z velkého množství mimoškolních aktivit a právě jejich prezentace je jedním z hlavních cílů celé akce, kterou letos znovu pořádalo Středisko volného času Žlutá Ponorka Turnov. „Dětský den začínáme připravovat asi s tříměsíčním předstihem, oslovujeme sponzory, snažíme se každý rok přijít s nějakou novou atrakcí pro děti – tentokrát třeba aquazorbing. Přibývá firem, které se na setkání chtějí podílet a přibývá i spolků a dalších občanských aktivit, které mají zájem se tady představit,“ přibližuje Tomáš Zakouřil, ředitel pořádajícího SVČ. Akci, kterou letos znovu navštívilo téměř 2000 návštěvníků, podpořilo město Turnov a Liberecký kraj.

  Záštitu nad akcí převzal náměstek hejtmana pro oblast školství Mgr. Petr Tulpa. Hlavním partnerem se letos stal Ontex CZ s.r.o. Mezi stabilní partnery bez kterých by se akci nepodařilo uspořádat v takovém rozsahu a s volným vstupným, patří společnosti: , Grupo Antolin Turnov, s.r.o., KV final s.r.o., Juta a.s., Crytur s.r.o., Pivovar Rohozec, Tiskárna Polygraf a KC Turnov. Všem tímto děkujeme za podporu.


  „Mám radost ze zapojení velkých firem, ale také nových spolků a sportovních oddílů, které nabízejí dětem různé aktivity během školního roku. Nejde nám o jedno krásné odpoledne, ale o zapojení dalších dětí a mládeže do pravidelné činnosti. Já děkuji všem, kteří dětem nabízejí možnosti, jak trávit svůj volný čas jinak než u obrazovky počítače, tabletu či telefonu. Ukázali jsme, že se nevnímáme navzájem jako konkurence za každou cenu, ale že dovedeme spolupracovat,“ doplnil Tomáš Zakouřil.


Naši partneři
TURNOV
Crytur
Trevos
Grupo Antolin Turnov
Ontex
Liberecký kraj
JUTA a.s.
MŠMT
DIAS
Geopark Český ráj