Děti si užily den s Ponorkou navzdory počasí

Děti si užily den s Ponorkou navzdory počasí

V sobotu 13. 6. 2016 proběhla úspěšně největší akce, jakou Středisko volného času Turnov dosud organizovalo. Zájem o připravený program byl velký,
i když úmorné vedro a následný odpolední déšť celkovou účast snížily. Naopak nad očekávání byla všeobecná pohoda a příjemná atmosféra bez větších front u více než 30ti aktivit a disciplín v městském parku.

FOTO Z ROKU 2016

Věřím, že jsme na předchozí velké dětské dny v parku navázali se ctí. Petr Boudný, který předchozí ročníky pod názvem Bouda na ulici připravoval, nešetřil slovy uznání.
Vybírat opravdu bylo z čeho. Mezi taháky patřilo, krom velkých skákacích atrakcí, stanoviště firmy Crytur, kde děti zkoušely "lovit světlo", aquazorbing organizace Spirála, tradiční jízda na traktůrcích pana Jiránka nebo "dováděcí bubliny" sponzorované firmou Partners a spolkem Povyk. Podařilo se nám spojit síly 12ti turnovských neziskových organizací, které se na zajištění disciplín podílely. Děti jistě nezapomenou na sokolské cvičení na gymnastické matraci, překážky dětské atletiky, střelbu na branku s florbalisty, mini orientační běh po kontrolách a další a další. Z našich vlastních disciplín, které přichystali vedoucí kroužků, nejvíce zaujal historický šerm, výtvarný stan a stánek zdravé výživy. Cyklodráhu zajistili naši lektoři z dopravního hřiště. Rád bych na tomto místě poděkoval jak našim ponorkovým pracovníkům, tak i všem nadšencům z ostatních skupin, kteří nám pomohli opravdu příjemnou atmosféru v parku vytvořit.

Každé z dětí, které prošlo celý předepsaný program, dostalo dárek od dlavních sponzorů: firmy Crytur a Pekárny Mikula, kterým ještě jednou děkuji za podporu, bez které by se akce v tomto rozsahu neuskutečnila. Celkově se podílelo 14 místních firem a prodejen. Většinou nešlo o přímou finanční podporu, ale o zásadní pomoc v přípravách, zapůjčení materiálu, ceny pro losování a podobně.
Celkovou účast odhadujeme kolem 1500 lidí. Přes 450 dětí kompletně obešlo svůj okruh s disciplínami. Předškolních dětí, které měly na trati 6 disciplín dokončilo 253, zatímco 10 disciplín určených pro starší obešly kompletně necelé dvě stovky školáků. Téměř všichni, kdo zvládli svůj program se také účastnili průběžného losování o věcné ceny, kterými nás podpořili další partneři akce: B&Bejby zahradní restaurace, Partners market, Hračky Dráček, květiny Týna a hračky Toys.

za Žlutou ponorku Turnov
kapitán Tomáš Zakouřil

Naši partneři
TURNOV
Crytur
Trevos
Grupo Antolin Turnov
Ontex
Liberecký kraj
JUTA a.s.
MŠMT
DIAS
Geopark Český ráj