Děti uložily broučky ke spánku, zima může začít

Děti uložily broučky ke spánku, zima může začít

Broučci Jana Karafiáta. Jedna z nejkrásnějších českých knížek pro děti. Do dnešních dnů kniha jen v češtině vyšla zhruba ve stovce různých vydání a oslovila několik generací. Příběhem malého broučka, jeho maminky a tatínka, kmotříčka a také Janinky s Beruškou se nechali inspirovat v turnovské Žluté ponorce a v neděli 7. listopadu vpodvečer uspořádali putování s lampiony za broučky. Do letního kina dorazilo opravdu velké množství lidí, prostor ve spodní části byl úplně zaplněn.

Akci trochu zbrzdila povinná registrace u vchodu související se současnými hygienickými opatřeními. Uvnitř na příchozí čekalo promítání příběhů malého broučka, bylo zde připraveno občerstvení, vystoupily děti z pěveckého souboru Turnováček.

Poté se účastníci vydali na krátké putování přilehlým parkem a kolem atletického stadionu. Po cestě pomohli Janince s Beruškou připravit se na zimu, děti sbíraly listí, kterým pak utěsnily chaloupku, aby broučci zdárně přečkali nadcházející zimu.

„Podzimní lampionový průvod je naší tradiční akcí, vloni jsme ho pořádat nemohli, možná proto o to víc lidí přišlo letos i přes poměrně nevlídné sychravé počasí,“ hodnotil za pořadatele Tomáš Zakouřil, kapitán Žluté ponorky. Ten současně poděkoval všem zaměstnancům střediska a dobrovolníkům, kteří se na akci podíleli, jakož i spolupořadatelům z knihovny a Kulturního centra Turnov.

Pavel Charousek

Článek a fotografie s poděkováním za spolupráci převzaty z: https://www.turnovskovakci.cz/foto-tydne/deti-ulozily-broucky-ke-spanku-zima-muze-zacit/ 

Fotogalerie Žluté ponorky (odkaz)


Naši partneři
TURNOV
Crytur
Trevos
Grupo Antolin Turnov
Ontex
Liberecký kraj
JUTA a.s.
MŠMT
DIAS
Geopark Český ráj