Nejlepší sportovec města Turnov za rok 2021

Nejlepší sportovec města Turnov za rok 2021

Ve středu 16. března proběhlo ve velkém sálu Kulturního centra Střelnice slavnostní vyhlášení ankety Nejlepší sportovec Turnova za rok 2021. Večerem, který měl za cíl také připomenout sportovní úspěchy v uplynulém roce, provázela dvojice moderátorů Jindřich Bada a Jindřich Kořínek, kteří téměř třem stům hostům představili nejen vítěze všech kategorií, ale také všechny nominované.

V kategoriích mládeže byli oceněni všichni nominovaní sportovci a kolektivy, kterých se v obou kategoriích sešlo přes třicet. V kategoriích dospělých již došlo na pomyslné rozdávání cenných kovů. Uplynulý rok přinesl řadu velkých sportovních úspěchů mezi dorůstajícími sportovci. Především v kategorii Sportovní naděje do 18 let tak nebylo pro odbornou porotu lehké v nabité konkurenci vybrat ty nejúspěšnější. Mezi deseti nominovanými byla řada reprezentantů a medailistů z Mistrovství ČR. Nejúspěšnější se v teto kategorii nakonec stala dvojnásobná mistryně Evropy v radiovém orientačnímu běhu Michaela Novotná z TJ Turnov. Mezi trenéry vystoupala na pomyslný vrchol Kateřina Čermáková z AC Turnov, která stojí za mezinárodními úspěchy chodkyně Elišky Martínkové. Sportovní akcí roku 2021 se stal Památný den sokolstva, který na podzim uplynulého roku pořádala TJ Sokol Turnov. Na nejvyšší stupínek mezi družstvy vystoupala štafeta žen orientačního běhu TJ Turnov, která získala bronzové medaile na MČR. V hlavní kategorii Sportovec roku 2021 zvítězila Eliška Martínková z AC Turnov, která si o hlasy odborné poroty řekla především díky cenným kovům z mistrovství Evropy a světa.

Anketu pro město Turnov realizovalo SVČ Žlutá Ponorka. Ceny všem oceněným věnovalo město Turnov, Městská sportovní s. r. o., TJ Turnov a KC Turnov.

Fotogalerii z vyhlášení naleznete zde ZDE.

Naši partneři
TURNOV
Crytur
Trevos
Grupo Antolin Turnov
Ontex
Liberecký kraj
JUTA a.s.
MŠMT
DIAS
Geopark Český ráj