Nejlepší sportovec Turnova za rok 2022

Nejlepší sportovec Turnova za rok 2022

V úterý 28. února proběhlo ve velkém sále Kulturního centra Střelnice slavnostní vyhlášení ankety Nejlepší sportovec Města Turnova za rok 2022.
Večerem, který měl za cíl připomenout sportovní úspěchy uplynulého roku, provázel Jindřich Kořínek, který téměř třem stovkám hostů představil nejen vítěze všech kategorií, ale také všechny nominované.

V kategoriích mládeže bylo oceněno víc než čtyřicet nominovaných sportovců a kolektivů. V kategoriích dospělých již došlo na pomyslné rozdávání cenných kovů. Uplynulý rok přinesl řadu velkých sportovních úspěchů mezi dorůstajícími sportovci. Především v kategorii Sportovní naděje do 18 let nebylo pro odbornou porotu lehké v nabité konkurenci vybrat ty nejúspěšnější. Mezi deseti nominovanými byla řada reprezentantů a medailistů z Mistrovství ČR. Nejúspěšnější se v této kategorii nakonec stal atlet Jakub Šafář z AC Turnov. Mezi trenéry vystoupala na pomyslný vrchol Kateřina Čermáková rovněž z AC Turnov, která stojí za mezinárodními úspěchy chodkyně Elišky Martínkové. Sportovní akcí roku 2022 se stal štafetový závod 250 ČESKÝ RÁJ. Na nejvyšší stupínek mezi družstvy vystoupala štafeta žen orientačního běhu TJ Turnov. Titul Sportovec roku 2022 získala Eliška Martínková z AC Turnov, která si o hlasy odborné poroty řekla především svou účastí na vrcholných atletických akcích.

Anketu pro město Turnov realizovalo SVČ Žlutá Ponorka. Ceny všem oceněným věnovalo město Turnov, Městská sportovní s. r. o. a TJ Turnov.

Fotogalerii z vyhlášení naleznete zde

Naši partneři
TURNOV
Crytur
Trevos
Grupo Antolin Turnov
Ontex
Liberecký kraj
JUTA a.s.
MŠMT
DIAS
Geopark Český ráj