Turnovský štěk 2023

Turnovský štěk 2023

Ve čtvrtek 23. března ovládlo turnovské jeviště dětské divadlení v celé své kráse. Přehlídky se účastnilo sedm souborů, z toho pět usilovalo o postup na krajskou přehlídku Dětská scéna v Jablonci. Jsme moc rádi, že máme možnost dopřát dětem osahat si opravdová divadelní prkna v našem krásném divadle.

Ráda bych touto cestou pozvala všechna školní i volnočasová představení na další ročník, protože Turnovský štěk je především o setkávání s lidmi, které divadlo baví a touze ukázat ostatním, co mě těší a co umím.

Mám radost, že i hlediště bylo letos plné diváků ze základních i mateřských škol.

Porota ve složení Daniela Weissová, Jiří Polehňa a Jaroslav Ipser udělila pět ocenění, jeden postup a dvě doporučení do výběru na krajskou přehlídku Dětská scéna.

Ocenění za kolektivní hravost a absolutně nejvíc Růženek na jevišti a doporučení na kraj získal soubor Přípravka ZUŠ Turnov za představení Šípková.
Ocenění za muzikálnost a absolutně nejvíc kytaristů na jevišti získal soubor Třeťáci ZŠ 28. října Turnov za představení Makový Ježíšek.
Ocenění za téma, výtvarné pojetí, animaci loutek a vtipnost spolu s postupem na kraj získal soubor Neva ZUŠ Turnov za představení Biohoror.
Ocenění za minimalistické pojetí antického příběhu získal soubor Fox Menthos ZUŠ Turnov za představení Prométheus.
Ocenění za autentické a vtipné ztvárnění rodinných vztahů a doporučení na kraj získal soubor Myšmaš ZUŠ Turnov za představení Jamie a upíři.

Cenu diváků, s nejlepším známkovým průměrem získalo letos představení Šípková souboru Přípravka ZUŠ Turnov. Hlasování se zúčastnilo téměř 300 diváků.

Ráda bych poděkovala souborům mládeže AD/HADI a JAKÝ DIV za výborná inspirativní představení a za věrnost naší přehlídce.
Přestože už z ní vyrostli a možná právě proto, mají stále co ukázat svým mladším kamarádům.

Divadlu zdar a díky všem, kdož přispěli k úspěchu letošního ročníku.

Za Žlutou ponorku Lada Capoušková

Další fotky najdete ZDE.


Naši partneři
TURNOV
Crytur
Trevos
Grupo Antolin Turnov
Ontex
Liberecký kraj
JUTA a.s.
MŠMT
DIAS
Geopark Český ráj